Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Όμως τι είναι η Α.Ρ.Συ;


Η Αριστερή Ριζοσπαστική συσπείρωση είναι το σχήμα τη Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ) που δραστηριοποιείται στη σχολή. Γεννήθηκε μέσα στις φλόγες των καταλήψεων του Μαΐου-Ιουνίου 2006 και έκτοτε αποτελεί τον πόλο των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων στη ΣΕΜΦΕ. Συντάσσεται με το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα, κόντρα στην επίθεση της κυβέρνησης σε παιδεία-εργασία, ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία και σε κάθε προσπάθεια εντατικοποίησης των σπουδών και πειθάρχησης των φοιτητών.
Η Α.Ρ.Συ είναι:
Αριστερή: Γιατί βλέπουμε γύρω μας ένα κόσμο που δεν ταιριάζει στις ανάγκες μας, που καταστρέφει τα όνειρά μας. Γιατί βιώνουμε την καταπίεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Γιατί παλεύουμε για την απελευθέρωση και βλέπουμε την ανατροπή ως την μόνη ρεαλιστική λύση. Γιατί αρνούμαστε τον ατομικό δρόμο και παλεύουμε να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις ακόμα και στα ατομικά προβλήματα.
Ανεξάρτητη: Από το κράτος και τα κόμματά του. Από την τη κυρίαρχη πολίτική, τις επιχειρήσεις και τους καθηγητές. Δεν οδηγούμαστε από κανένα-λογοδοτούμε μόνο στον κόσμο της σχολής.
Σχήμα: Και όχι παράταξη –ιμάντας μεταβίβασης της κομματικής γραμμής. Ζωντανή συλλογικότητα που αυτοοργανώνεται και αποφασίζει από τα κάτω, με ανοιχτές διαδικασίες, χωρίς γραμματείς, καθοδηγητές και αρχηγούς.
Η Ε.Α.Α.Κ. δημιουργήθηκε το 1991, μέσα στο κίνημα που έριξε το νόμο Κοντογιανόπουλου. Από τότε έχει ενεργή παρουσία σε κάθε κίνημα της νεολαίας (νόμος Αρσένη, ανωτατοποίηση ΤΕΙ, νόμος πλαίσιο, άρθρο 16) και απαρτίζεται από υποκείμενα με αναφορά στην επαναστατική αριστερά: την αριστερά των ανυποχώρητων αγώνων και της αντικαπιταλιστικής δράσης. Τα σχήματα της Ε.Α.Α.Κ. βαδίζοντας στο δρόμο των συνελεύσεων, των καταλήψεων, των συγκρούσεων και των διαδηλώσεων παλεύουν για τα σύγχρονα δικαιώματα της νεολαίας σε παιδεία και εργασία, για μια σύνδεση φοιτητών-εργαζομένων στη βάση των κοινωνικών αναγκών, για μια μαχητική αντιπολίτευση που θα ικανοποιεί τα εργατικά και νεολαιίστικα συμφέροντα και θα πετυχαίνει συλλογικές νίκες. Η Ε.Α.Α.Κ. προτάσσει την άλλη αριστερά: των ανεξάρτητων αγώνων που αποφασίζονται από τα κάτω, τη αριστερά που έχει μάθει να ακούει τον κόσμο και να παραδέχεται τα λάθη της και όχι την αριστερά του κόμματος φρούριο ή αυτή των κυβερνητικών πλάνων. Η Ε.Α.Α.Κ. και τα σχήματά της αποφασίζουν και συντονίζονται μέσα από ανοιχτές διαδικασίες ανά σχολή(«σχήμα») αλλά και πανελλαδικά(διήμερα).