Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

Την 6η Δεκέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την κοινωνική έκρηξη που την ακολούθησε. Οι μαθητές, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις πρέπει να ξαναβγούμε στους δρόμους γιατί οι αιτίες που γέννησαν την περσινή οργή είναι ακόμα εδώ παρούσες και μετά την αλλαγή κυβέρνησης: Αντιλαϊκά μέτρα για ανάκαμψη της οικονομίας που περνάν μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων, αστυνομοκρατία και επίθεση στις ελευθερίες που μες μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν σε νέες δολοφονίες 15χρονων. Η γενιά μας, η πρώτη που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της, έδειξε πως δεν είναι η γενιά του καναπέ και της απάθειας αλλά μπορεί να γίνει αυτή του αγώνα και της ρήξης! Να ακολουθήσουμε τον δρόμο του Δεκέμβρη! Την στιγμή που τα ΜΜΕξαπάτησης ετοιμάζουν σκηνικό πολέμου, η επίσημη αριστερά σιωπά και ο κόσμος φαίνεται να έχει ξεχάσει, ας φέρουμε πάλι στο προσκήνιο τους αγώνες μας και ας ταρακουνήσουμε πάλι την κοινωνία που μοιάζει να θέλει αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει! Ο Δεκέμβρης του 2008 έχει λογους να επιστρέψει πάλι αφού:

· Ετοιμάζεται νέα επίθεση ασφαλιστικά μας δικαιώματα και προετοιμάζεται νέος προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας.

· Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης εκπαιδευτικών καταργεί το δικαίωμα χιλιάδων εκπαιδευτικών να διοριστούν στο δημόσιο καταργώντας όλη την προϋπηρεσία τους και στέλνοντας τους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ πάλι από την αρχή.

· Η Διαμαντοπούλου παίρνει πίσω τις άδειες των κολλεγίων για να τις ξαναφέρει (σύμφωνα με δηλώσει της) όταν ενσωματώσει την οδηγία 36/05 ενώ ετοιμάζεται και νέος-νέος νόμος πλαίσιο.

· Αμφισβητούνται οι δημοκρατικές ελευθερίες με την αστυνομοκρατία, τις εκατοντάδες συλλήψεις, την αμφισβήτηση του ασύλου

Παράλληλα ερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη του φοιτητικού μας συλλόγου. Μετά από κινητοποιήσεις των φοιτητών του πολυτεχνείου ανακλήθηκαν οι απολύσεις από το κυλικείο της σχολής και ο ιδιοκτήτης του εξαναγκάστηκε να μειώσει τις τιμές των προϊόντων! Μια απόδειξη του πως με μαχητικό και συλλογικό τρόπο μπορούμε να πετύχουμε υλικές νίκες!

Όλοι στην Γενική Συνέλευση στις 2/12 στις 12:30 στο αμφ2
Όλοι στις κινητοποιήσεις για τον θάνατο του Αλέξη!